Guvern: Spitalul Metropolitan va fi construit în maximum 20 de ani

Data publicării:
nelu barbu purtator de cuvant guvern_govro
Foto: gov.ro

Executivul a aprobat, miercuri, OUG privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Publice de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti pentru realizarea Spitalului Metropolitan din Capitală, a anunţat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

nelu barbu purtator de cuvant guvern_govro
Foto: gov.ro

„Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafaţă de peste 47.000 de metri pătraţi, este situat în şoseaua Pipera din sectorul 2 şi trece din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti, iar termenul de realizare a investiţiei este de maximum 20 de ani”, a spus Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

În debutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Executivul va adopta un act normativ pentru acordarea terenului pe care se va construi Spitalul Metropolitan din Bucureşti. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a insistat pentru realizarea acestui transfer de teren, susținând că este necesară construirea spitalului.

Astfel, Municipalitatea a cerut că terenul din Șoseaua Pipera nr.63-65, sector 2 să fie transferat din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune în domeniul public al municipiului București și Consiliul General al Municipiului București.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat în luna februarie folosirea terenului bazei RATB din Șoseaua Pipera nr. 55, sector 2, pentru construirea Spitalului Metropolitan.

Consilierii PNL și USR au respins proiectul motivând că nu este suficient fundamentat și au cerut mai multe detalii primarului general.

„Amplasarea ipoteticului spital metropolitan despre care nu se știe nimic, pentru că nu există NIMIC, în afară de declarații date pe gură de către Firea, la marginea Bucureștiului, pe hotarul cu Voluntariul, nu mi se pare suficient fundamentată! Am cerut un studiu de tranzit+trafic să ne asigurăm că nu aruncăm banii aiurea. Am cerut și mai multe info de baza: tipul spitalului (urgență/multifuncțional etc.) și nr. de paturi pe care-l au în minte. (...) Până nu vedem proiectul, studiul de trafic, nu votăm. Clar? Deci suntem de acord cu un spital metropolitan/regional, dar pe baza de evidente, nu pe ce se visează în Voluntari noaptea! Puneți-va armatele de funcționari la treaba”, a spus Ciprian Ciucu, consilier PNL.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri