Hidrocefalie obstructivă, complicație a unei meningite neonatale, rezolvată cu succes la SANADOR

Data actualizării: Data publicării:
Prof. Ciurea Articol sustinut de SANADOR
Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea

Alexandru, acum în vârstă de 33 de ani, a trecut prin multe. Problemele sale au început încă de la naștere, când, în urma unei meningite neonatale cu Escherichia coli, a fost diagnosticat cu hidrocefalie obstructivă. Până la vârsta de 6 ani, Alexandru a suferit mai multe intervenții la Szeged, în Ungaria, urmate însă de complicații postoperatorii. A fost nevoie să ajungă la București, la Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, care i-a implantat o valvă cu șunt. Doar așa, timp de 25 de ani, a putut să ducă o viață normală.

Trecerea timpului a afectat însă valva implantată în copilărie, iar pacientul a început să prezinte tulburări de echilibru și hipertensiune intracraniană. Din păcate, intervenția realizată într-un spital din vestul țării, pentru îndepărtarea montajului din copilărie și implantarea unei noi valve, cu șunt ventriculo-peritoneal drept, nu a avut rezultatele dorite. Hipertensiunea intracraniană s-a menținut și au apărut totodată dureri abdominale severe.

Am luat legătura cu dl Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, care, cu mare omenie și bun-simț, ne-a recomandat să venim la București. După consultații și investigații la Spitalul Clinic SANADOR, domnul profesor a concluzionat că montajul de la Timișoara nu era în poziție corectă. După 6 ore de intervenție chirurgicală, domnul profesor Ciurea a reușit montarea altei valve, cu drenaj ventriculo-jugular drept. Din acel moment, starea mea s-a normalizat.

Mulțumesc întregului colectiv SANADOR și în special domnului profesor Ciurea pentru noua șansă pe care mi-a dat-o. Recomand tuturor celor cu afecțiuni grave să nu se adreseze serviciilor fără experiență în tratamentul acestor boli. Pentru mine, domnul profesor Ciurea reprezintă un al doilea tată”, povestește Alexandru.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni din întreaga patologie neurochirurgicală – atât cea cranio-cerebrală, cât și cea vertebro-spinală – sunt tratați în condiții de maximă siguranță și precizie, minim invaziv, cu ajutorul celor mai performante și precise tehnologii microchirurgicale și cu ajutorul unei echipe medicale cu vastă experiență și rezultate de succes.

Neurochirurgia minim invazivă folosește aborduri mici și tehnici chirurgicale complexe, astfel că pacientul beneficiază de un tratament optim, țintit, cu riscuri neurologice și rată de infecții scăzute, dar și de o recuperare postoperatorie rapidă. La SANADOR, neurochirurgii dispun de două microscoape operatorii de ultimă generație Zeiss Kinevo 900, dar și de sisteme avansate de neuronavigație cerebrală și spinală, pentru ghidajul intraoperator.

La Spitalul Clinic SANADOR, toate intervențiile neurochirurgicale se efectuează prin procedee moderne de oprire a hemoragiei postoperatorii intracerebrale cu ajutorul Vivostatului, o peliculă obținută din prelucrarea sângelui pacientului, deci se evită introducerea de material sangvin prin transfuzie de sânge. De asemenea, se evită coagularea pe suprafața encefalului de unde s-a extras leziunea intracerebrală. Prin aceste procedee, complicațiile locale, în principal hemoragice și de edem cerebral, sunt evitate”, explică Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, directorul științific al Spitalului Clinic SANADOR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri