Ilfov: Carantina, ridicată de vineri seara în Bragadiru și Chiajna

Data publicării:
control filtru politie carantina
Foto: Poliția Română

Măsurile de carantină vor fi ridicate de vineri, de la ora 22.00, în orașul Bragadiru și în comuna Chiajna, a anunțat Prefectura Ilfov, informează Mediafax.

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităților din orașul Bragadiru și comuna Chiajna, județul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru orașul Bragadiru și comuna Chiajna, județul Ilfov, începând cu data de 08.01.2021, ora 22.00”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Ilfov.

Autoritățile anunță că în cele două localități intră în vigoare prevederile unei decizii a CJSU Ilfov, de la începutul anului, care fac referire la întregul județ. Conform acesteia, sunt interzise activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc și a activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Reprezentanții Prefecturii susțin că deși rata incidenței COVID-19 la 1000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile în ambele localități, rata de infectare se menține ridicată, aceasta fiind vineri de 5,55/1000 locuitori în orașul Bragadiru și 3,50/1000 locuitori în comuna Chiajna.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri