Sari la conținut

Copil doborât de aşteptare la spital. Imaginea care a iscat un val de reacţii pe internet

Imaginea unui copil care doarme sleit pe o bancuţă la urgenţe, la Spitalul de Pediatrie din Braşov, a devenit virală pe internet. Aştepta de două ore să fie consultat. Dar erau mulţi copii la urgenţe, şi doar un medic în cabinet.

Sâmbătă, 5 august. Pe Facebook apare, la miezul nopţii, o fotografie cu un copil care doarme pe o banchetă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii din Braşov. Imaginea era însoţită de mesajul: "Acest băiat doarme de două ore pe băncuţă, aşteptând să fie consultat..." Autorul fotografiei, un părinte, ajuns şi el la Urgenţe cu copilul cu care a stat cam tot atât la coadă.

Tată: „La ora 22:00 am ajuns la spital cu fiica mea, de un an şi patru luni. Când am intrat în spital acel copilul era pe bancă şi dormea. M-am înregistrat, până am intrat s-a făcut ora 12, iar la ora 12:30, când am plecat, acelaşi copil era pe aceeaşi bancă şi dormea."

Bărbatul susţine că, în tot acest timp, niciun cadru medical nu s-a apropiat de copil. mai apoi, a aflat că un singur medic şi două asistente lucrau pe tura de noapte, în weekend.

Tată: „I-am întrebat de ce este un singur medic şi mi-au zis că aşa sunt programaţi, că nu sunt cadre, că s-a făcut o cerere pentru suplimentare cu cinci medici."

Oamenii cred că totul merge atât de greu din cauza lipsei de personal.

Managerul spitalului susţine, însă, că are angajaţi destui. Că părinţii se sperie prea repede, prea tare şi dau fuga la urgenţe cu copiii în braţe pentru orice flecuşteţ.

Liviu Munteanu, managerul Spitalului de Pediatrie Braşov: „Anul ăsta, vrem să suplimentăm numărul de posturi, nu pentru că nu ar fi suficient, ci pentru că fluxul de pacienţi este prea mare şi nejustificat de mare. Unitate de Primiri Urgenţe înseamnă urgenţe, nu buba de la degetul mic, de la piciorul stâng, veche de trei zile, aia nu e urgenţă."

La Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii din Braşov sunt angajaţi 4 medici, 19 asistente, 5 infirmiere şi 5 îngrijitoare.

Pe aceeași temă