Imagini dezolante la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Explicațiile managerului

Data actualizării: Data publicării:
Spitalul de Boli Infectioase V. Babes Timisoara- foto Facebook Anamaria Czap (2)

Noi imagini halucinante din spitalele din România stârnesc furie şi indignare pe internet. În saloanele Spitalului de Boli Infecţioase din Timişioara, pacienţii au mai multe şanse să se îmbolnăvească decât să se facă bine. Este opinia unui pacient revoltat care a postat pe un cont de socializare imagini cu mobilierul vechi, saltele şi lenjerii murdare şi pereţii scorojiţi.

Actualizare 14:00. Întrebată dacă s-ar așeza pe patul respectiv, managerul a avut un moment de tăcere, după care a spus: „Eu știu condițiile de la mine din spital și da, așa sunt condițiile, dar sunt curate. Ele sunt uzate și vechi”.

Actualizare  13:15. Managerul spitalului şi primarul Nicolae Robu afirmă însă că unitatea medicală se află în renovare şi că imaginile sunt din saloane vechi, care nu au intrat încă în reparaţie.

Managerul unităţii medicale afirmă că, după 40 de ani, în sfârşit sunt fonduri alocate şi se renovează spitalul, iar femeia care a postat imaginile a făcut fotografiile din „cel mai urât unghi”. Voichiţa Lăzureanu a mai declarat, potrivit News.ro, că paturile nu sunt murdare, aşa cum se vede în imagini, ci sunt doar foarte vechi, iar după ce se vor încheia lucrările de renovare vor fi aduse şi paturi noi. 

„După 40 de ani, în sfârşit avem fonduri alocate şi se renovează spitalul. S-au pus peste tot uşi şi geamuri, dar încă sunt saloane care nu au apucat să fie renovate complet, să fie şi zugrăvite. S-a renovat parterul complet, acum se renovează jumătete din etajul întâi, jumătate din etaj este efectiv închis, acolo se lucrează acum şi nu se poate sta. În celalalte saloane care încă nu au fost renovate, din nefericire, mai sunt cazaţi pacienţi, pentru că nu avem unde să- i punem şi nici unde să-i trimitem, pentru că suntem singurul spital cu acest profil din vestul ţării. Şi patul pare murdar, dar nu este murdar, este foarte vechi. După ce se termină renovarea faptică, vor veni şi paturi noi. Acestea sunt venite doar în saloanele renovate. Nu negăm că există aceste saloane, însă e foarte frustrant pentru noi, când ştim că după atâţia ani, în sfârşit se face ceva, se arunca cu noroi. Femeia aceea care a postat a văzut că se lucrează, că sunt sunt muncitori acolo. A făcut acea poză din cel mai urât unghi. Nu se vede că şi acolo s-au înlocuit uşile şi geamurile şi că urmează să se zugravească”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Voichiţa Lăzureanu.

Spitalul de Boli Infectioase V. Babes Timisoara- foto Facebook Anamaria Czap (1)
Foto: Anamaria Czap

„ADEVĂRATA FAȚĂ ACTUALĂ A SPITALULUI DE BOLI INFECȚIOASE DIN TIMIȘOARA!

În mediul online și pe posturile naționale TV fac vâlvă niște poze din Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Din păcate, acele poze sunt actuale și prezentarea lor este legitimă. Ceea ce este, însă, incorect este că nu se spune că cea mai mare parte a Spitalului are deja altă față, așa cum puteți vedea în pozele de mai jos. După zeci de ani -aproape o jumătate de secol!- în care nu s-a făcut nimic, acum se desfășoară o mulțime de lucrări! Și asta, pt că, în timp ce predecesorilor decidenți de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, MIE ÎMI PASĂ! Ironia sorții este, ca de obicei, că nimeni nu a spus nimic când nu s-a făcut nimic, vinovații nefiind deranjați, vâlva este acum când se face și multe sunt deja făcute! Dar, eu merg înainte cu fruntea sus! Cu conștiința împăcată că mi-am făcut și îmi fac datoria!

P.S. Conducerea spitalului mi-a explicat că a fost nevoită să cazeze bolnavi în acele saloane groaznice -acesta este termenul pe care-l consider potrivit realității!-, neavând alternativă (saloanele în discuție sunt deja intrate în reabilitare, le-au fost schimbate ușile și geamurile și răzuiți pereții în vederea zugrăvirii; în curând, și ele vor arăta ca cele din pozele de mai jos).”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


O echipă Digi24 a realizat în 2014 un material în care erau prezentate condiţile din acest spital. Încă de atunci, pacienţii erau revoltaţi de numeroasele nereguli.

De exemplu, bolnavii de TBC şi cei cu alte afecţiuni pneumologice erau internaţi în saloane învecinate, iar cei cu afecţiuni încă neconfimate erau puşi la un loc cu cei care sufereau de tuberculoză.

Situaţia persistă de ani buni, iar riscul răspândirii bolilor era încă de atunci extrem de mare. Răspunsul autorităţilor a fost mereu acelaşi, şi anume, lipsa banilor.

Ulterior, Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara a trecut de la Ministerul Sănătăţii în subordinea Primăriei, care în 2017 a început să facă reparaţii.

Citiți și Motivați de indiferența statului. Șapte timișoreni au renovat din banii lor un salon de la Boli Infecțioase

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri