În Argeş a fost solicitată o unitate ATI mobilă. Un spital din județ devine spital-COVID

Data actualizării: Data publicării:
unitate-ati-mobila-fb-dsu-2
Unitate ATI mobila. Foto: DSU

Autorităţile din Argeş au decis suplimentarea locurilor în spitale pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, în contextul creşterii numărului de cazuri în judeţ.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, în ultima şedinţă, ca Spitalul TBC din comuna Leordeni să fie transformat în spital pentru pacienţii cu COVID-19, capacitatea fiind de 100 de locuri.

S-a hotărât, totodată, ca Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) să întreprindă toate demersurile necesare în vederea suplimentării numărului de paturi ATI disponibile în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.

„Acest lucru se va face prin solicitarea unei unităţi mobile cu paturi pentru terapie intensivă care va fi folosită pentru pacienţi COVID-19 pozitivi şi care va fi deservită de către personal dedicat al SJU Piteşti”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Unitate ATI mobila. Foto: DSU
Unitate ATI mobila. Foto: DSU

Potrivit Agerpres, prefectul Emanuel Soare preciza că unitatea mobilă va fi deservită de cadrele medicale care fuseseră detaşate de la începutul pandemiei la spitalul pentru pacienţii COVID-19 de la Mioveni. Sunt pregătite, de asemenea, 100 de locuri pentru asimptomatici la o secţie exterioară a SJU Piteşti.

În judeţul Argeş sunt şase spitale pregătite pentru preluarea pacienţilor cu COVID-19 încă de la începutul pandemiei, însă ele sunt „aproape pline”, conform autorităţilor.

Potrivit prefectului, cei mai mulţi pacienţi cu alte afecţiuni sunt trataţi în continuare la SJU Piteşti, un alt spital dedicat integral pacienţilor non-COVID fiind cel din Curtea de Argeş.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 89 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate miercuri de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 2.265.

În spitale sunt internaţi 432 de pacienţi, dintre care 16 la ATI. De asemenea, 350 de persoane s-au externat la cerere.

De la începutul pandemiei, 596 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 93 au murit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri