Încă trei cazuri de bebeluși născuți la Giulești și contaminați cu stafilococ auriu

Data actualizării: Data publicării:
FILE Changes Announced In Maternity Services
Foto: GettyImages

Creşte numărul bebeluşilor contaminaţi cu stafilococ auriu. Încă trei copii diagnosticaţi cu piodermită au fost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Toţi bebeluşii infectaţi cu această bacterie periculoasă s-au născut la Maternitatea Giuleşti. 

FILE Changes Announced In Maternity Services
Încă trei bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost internați la Grigore Alexandrescu, fiind infectați cu streptococ auriu Foto: Gulliver/Getty Images

De la sfârşitul lunii octombrie şi până acum s-au înregistrat 17 cazuri confirmate de bebeluși infectați cu stafilococ aurii.

14 copii care au această bacterie periculoasă sunt încă internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Medicii spun că sunt în stare stabilă, dar au probleme ale căilor respiratorii şi iritaţii la nivelul pielii.

Mai grav este că, potrivit cadrelor medicale de la Spitalul Grigore Alexandrescu, stafilococul auriu este rezistent chiar şi la cel mai puternic antibiotic.

După controlul făcut de inspectorii de sănătate publică s-a descoperit că doi medici şi nouă asistente de la Maternitatea Giuleşti sunt purtători de stafilococ auriu. Autorităţile au cerut oprirea temporară a internarilor şi dezinfectarea totală a spitalului. Aproape 70 de operaţii au fost anulate, după ce au fost sistate internările la această maternitate. Conducerea maternităţii consideră însă decizia pripită şi spune că doar trei cazuri de contaminare pot fi reproşate medicilor de acolo.

Citiți și: 

Noi descoperiri în cazul infecțiilor cu stafilococ de la Maternitatea Giulești. De ce sunt supărați medicii

Medicii de la Giuleşti nu își recunosc vina

Maternitatea Giulești: Părinţii să fie atenţi cu acest dat în judecată, personalul medical va pleca din țară

Bebeluși infectați. Ministrul Sănătății: Îmi cer scuze în numele celor care nu și-au făcut datoria

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri