Încă un deces din cauza gripei. 58 de persoane au murit în total

Data publicării:
gripa spital bolnav virus
FOTO: Shutterstock

O femeie de 69 de ani din Arad a murit, luni, în spital, ea fiind diagnostictă cu gripă la începutul lunii februarie, când a fost internată. Pacienta nu fusese vaccinată şi avea şi alte afecţiuni cronice, acesta fiind al treilea deces al unui bolnav de gripă înregistrat în Arad, în timp ce la nivel naţional numărul victimelor a ajuns la 58.

gripa spital bolnav virus
FOTO: Shutterstock

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Daniela Cîrnaţu, a declarat pentru News.ro că a fost confirmat al treilea deces al unui bolnav de gripă în judeţ.

”Am înregistrat al treilea caz de deces, la o pacientă în vârstă de 69 de ani, care s-a prezentat la spital la începutul lunii februarie. Pacienta a fost diagnosticată şi cu alte boli deosebit de grave, insuficienţă respiratorie, cardiopatie ischemică, diabet zaharat, iar în antecedente avea şi un neoplasm”, a declarat sursa citată.

Femeia nu fusese vaccinată, iar din cauza complicaţiilor a fost internată la Secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţan de Urgenţă.

În judeţul Arad au fost confirmate în acest sezon 20 de cazuri de gripă, iar trei pacienţi au murit în spital, în afară de femeia de luni fiind vorba de un bărbat de 62 de ani şi o altă femeie, de 63 de ani. Victimele nu erau vaccinate şi aveau şi alte suferinţe cronice.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 58, la nivel naţional.

Luni, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţase că s-au mai confirmat trei decese, în Dolj, Prahova şi Vaslui, fiind vorba despre doi bărbaţi şi o femeie care sufereau de boli cronice şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

Numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, la nivel naţional. De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, faţă de 97 în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri