Sari la conținut

Indicaţii după intervenţia de hernie de disc

Recuperarea medicală în urma unei intervenții chirurgicale de hernie de disc trebuie să înceapă cât mai repede, chiar dac în multe cazuri pacientul nu are voie să se deplaseze.

Dr. Vasile Oşean, medic recuperare medicală: „Dupa două săptămâni de la intervenția chirurgicală se începe cu recuperarea mai intensă, până atunci sunt exerciții mici de bază, pentru o mobilizare, pentru păstrarea mobilității.”

În plus, odată ieșiți din spital, pacienții trebuie să-și schimbe cu totul stilul de viață.

Dr. Vasile Oşean, medic recuperare medicală: „Stilul de viață înseamnă obiceiuri alimentare, înseamnă mișcare, evitarea anumitor activități care presupun presiuni constante pe coloană, în mod constant și repetitiv, ridicarea greutătilor mari. Dacă am de ridicat o greutate mare trebuie ridicată din forța picioarelor, nu din forța spatelui, sunt o serie de lucruri care trebuie respectate.”

Iar in caz de efort indelungat sau contracturi musculare, pacientii trebuie sa mearga din nou la recuperare.

Dr. Vasile Oşean, medic recuperare medicală: „Se poate face un masaj terapeutic pe săptămână, sau la două săptămâni, sau din când în când mers și verificat stadiul coloanei vertebrale și musculaturii paravertebrale și atunci se asigură o prevenție.”

Medicii avertizează că persoanele care nu fac recuperare se pot confrunta cu o recidivă. În cele mai multe cazuri aceasta apare în primii cinci ani de la intervenție.