Instrumentar dezinfectat în oala de ciorbă. După ancheta DSP, oala a dispărut

Data publicării:
oala spital

Anchetă la spitalul din Balş, după ce o filmare de amator a scos la iveală că trusele medicale se dezinfectează într-o oală de ciorbă. Metoda rudimentară de aşa-zisă dezinfecţie se face într-un oficiu unde se şi fumează.

Managerul spitalului din Balş e pus în încurcătură de imaginile filmate de pacient.

Ştefan Stănculescu, managerul Spitalului din Balş: „(Este o trusă? Nu este o trusă? Dar ce este?)

Nu ştiu, probabil este un capac de ceva. (...) (Este trusă pentru instrumentar medical?) Nu neapărat”.

Directorul medical recunoaşte însă că la foc mic fierbe o trusă medicală. Explicaţia doctorilor este că se curăţă astfel calcarul de pe instrumentar şi că după ce sunt fierte în oală de ciorbă, ustensilele ajung la sterilizare.

Carmen Grigoriu, director medical la Spitalul Orăşenesc Balş: „O dată pe lună pentru a evita... pentru o măsură de protecţie în plus se fierb trusele după ce se curăţă, după care ele se reintroduc”.

Oficiul în care se face dezinfecţia este o încăperea de 20 de metri pătraţi aflată chiar la intrarea în spital. În cameră pluteşte fumul de ţigară şi peste tot scrumierele sunt pline ochi. Pacienţii se plâng că nici în saloane nu e mai curat

Managerul nu crede că într-o încăpere din spital se fumează.

Ştefan Stănculescu, managerul Spitalului din Balş: „(Ştiţi că acolo, în această sală de oficiu, este şi o scrumieră cu chiştoace?) Nu cred. Că dacă eu mă duc acolo şi o găsesc îi amendez. Pentru că nu se fumează!”

În doar câteva ore inspectorii DSP au terminat ancheta. Nu au mai găsit oala, dar le-au dat medicilor un avertismenbt scris prin care le interzice fierberea insturmentelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri