Intervenție pentru hernie de disc la un pacient cu polidiscopatie și trombofilie

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Ovidiu Grămescu Articol susținut de SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la o gamă extinsă de intervenții chirurgicale de mare complexitate, realizate minim invaziv, endoscopic, laparoscopic sau robotic, fără durere, curativ sau profilactic, pe baza celor mai noi dovezi medicale existente în literatura de specialitate, de o echipă medicală de renume, cu numeroase stagii de pregătire, experiență vastă și rezultate de succes.

În cadrul Departamentul de Neurochirurgie al Spitalului Clinic SANADOR, medicii abordează în siguranță întreaga patologie neurochirurgicală cranio-cerebrală și vertebro-spinală. Pentru diagnosticarea corectă și precisă a herniilor de disc sunt utilizate cele mai moderne aparate RMN SiemensMagnetom Vida și Magnetom Skyra, ambele cu putere de 3 Tesla, capabile să ofere detalii extrem de importante cu privire la localizarea herniei și raporturile cu alte structuri ale discului intervertebral herniat – măduva spinării, nervi spinali, repere osoase etc.

Portofoliul de echipamente de diagnostic de înaltă performanță de la SANADOR este completat de microscopul operator Zeiss Kinevo 900 și sistemul avansat de neuronavigație Medtronic. Astfel, intervențiile neurochirurgicale se realizează minim invaziv, cu precizie și siguranță, scăzând riscurile neurologice, rata infecțiilor și asigurând o recuperare postoperatorie rapidă.

Bogdan a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR după ce s-a confruntat cu o serie de refuzuri din partea altor neurochirurgi, din cauza complicațiilor din antecedente. „Am ajuns la domnul Dr. Ovidiu Grămescu după o intervenție nereușită de nucleoplastie la nivelul L5–S1 al coloanei”, își începe povestea Bogdan. „Fiind un pacient cu trombofilie și suferind de polidiscopatie, am primit multe refuzuri din partea altor medici neurochirurgi. Domnul doctor Grămescu este primul, după un șir lung de dezamăgiri, care s-a implicat activ în găsirea unei soluții pentru suferința mea, cu luni de zile de imobilizare. Operația pentru hernie de disc cu stenoză de canal a avut loc la scurt timp după prima întâlnire și, după 4 ore de la intervenție, puteam merge fără nicio durere și a fost pentru prima oară în 6 luni când am reușit singur să îmi trag șosetele și să mă încalț.”

Totul este important când vine vorba de intervențiile neurochirurgicale. Contează experiența echipei operatorii – zecile de ani de practică, omogenitatea echipei operatorii, dar și tehnologia de ultimă generație din sala de operație. La Spitalul Clinic SANADOR, folosim, printre altele, microscopul operator Zeiss Kinevo 900 – unic în România, sistemul de neuronavigație cerebrală Medtronic, sistemul de aspirație cerebrală, un aparat ce monitorizează potențialele nervului facial intraoperator, util în tumorile de cerebel și trunchi cerebral și nu numai”, explică Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar Neurochirurgie, șeful Departamentului Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri