Intervenții urologice de mare complexitate la Spitalul Clinic SANADOR

Data actualizării: Data publicării:
dr constantin gingu Articol susținut de SANADOR
Conf. Constantin Gîngu Foto: SANADOR

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților acces la intervenții urologice complexe, realizate de medici cu o bogată experiență în chirurgia minim invazivă, și la echipamente medicale de ultimă generație. Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, este unul dintre medicii de elită ai echipei Spitalului Clinic SANADOR și abordează cu succes intervenții de mare complexitate, în diverse arii urologice.

Recunoscut pentru talentul său chirurgical de excepție, conferențiarul Gîngu realizează la Spitalul Clinic SANADOR o gamă extinsă de intervenții, inclusiv cu ajutorul chirurgiei robotice cu sistemul chirurgical robotic de ultimă generație da Vinci Xi.

Conf. Constantin Gîngu a intervenit cu succes, de curând, la salvarea unui rinichi unic congenital, afectat de o tumoră de 7 cm. Foarte adesea, persoanele cu un singur rinichi, congenital sau rămas unic în urma unei intervenții chirurgicale, pot duce o viață normală. Afectarea acestuia însă poate determina pacientul să fie dependent de dializă zilnică, pentru tot restul vieții.

Ilie B., pacientul cu rinichi unic afectat de neoplasm, își împărtășește experiența: „Când l-am găsit pe dl Conf. Dr. Constantin Gîngu mă aflam într-un moment greu, după ce am ajuns la Urgențe și am primit vestea că am o tumoră de 7 cm pe rinichi unic congenital. Am trecut prin operație – o nefrectomie parțială – iar conferențiarul Gîngu mi-a salvat rinichiul. Funcția renală este normală și nu fac dializă. Revin pentru controale la fiecare 6 luni și de fiecare dată îl regăsesc pe dl conferențiar așa cum îl știam, un om foarte cumsecade, care își găsește de fiecare dată timp să îmi explice, pe înțelesul meu, ce se întâmplă. Vreau să îi mulțumesc pentru tot ajutorul!”.

Un alt caz medical complex rezolvat cu succes de Conf. Gîngu este cel al Laurei C., operată pentru uretero-hidronefroză dreaptă grad II-III prin stenoză de ureter pelvin și insuficiență renală pe rinichi unic funcțional. În cazul acestei pacientei se impunea o intervenție chirurgicală pentru restabilirea funcției renale, constând în excizia țesutului stenozat și reimplanatarea uretero-vezicală.

Mare noroc am avut că l-am întâlnit pe acest om, Conf. Dr. Constantin Gîngu. Eu m-am născut cu un singur rinichi funcțional, am aflat asta pe la 30 de ani. De atunci mi-am tot făcut controale generale regulate. La unul dintre ele, Conf. Doru Herghelegiu mi-a descoperit ureterul stenozat, aproape blocat din cauza unei endometrioze. Eram în stare gravă, nu realizasem asta, aveam rinichiul hipertrofiat, aproape dublat în volum. Am întrebat de un medic bun și așa l-am întâlnit pe Conf. Dr. Constantin Gîngu. Cazul meu era și urgent și complicat, pentru că peste aceste afecțiuni se suprapunea o talasemie minoră, ceea ce necesita o mare precizie la operație. Concret, domnul doctor mi-a făcut o reimplantare de ureter. N-au apărut probleme, recuperarea a fost rapidă. Atât de rapidă că, la vreo trei săptămâni după intervenție, am putut să zbor peste Ocean fară niciun risc”, explică Laura.

În cadrul Spitalului Clinic SANADOR, Conf. Dr. Constantin Gîngu abordează cu succes intervenții de chirurgie onco-urologică și reconstructivă complexă, chirurgie de glande suprarenale, chirurgie renală – nefrectomii, nefroureterectomii, chirurgie vezicală – rezecții endoscopice, cistectomii radicale pentru tumori vezicale infiltrative cu diverse tipuri de derivații urinare, inclusiv reconstrucții vezicale – neovezică la bărbați sau femei, patologie testiculară, inclusiv cu limfodisecție retroperitoneală, tumori peniene, inclusiv cu limfodisecții inghino-femurale, chirurgia prostatei – rezecții de prostată, prostatectomii radicale cu limfodisecții, chirurgie reconstructivă uretrală, inclusiv uretroplastii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri