Ion Iliescu, la spital cu probleme cardiace. Ce înseamnă pericardita hemoragică şi cât de gravă este

Data actualizării: Data publicării:
ion iliescu

Cardiologul Mircea Cinteză a explicat la Digi24 ce este pericardita hemoragică – boala de care care ar suferi fostul preşedinte Ion Iliescu - cum se manifestă şi care sunt riscurile. Potrivit cardiologului, riscurile în cazul pericarditei hemoragice sunt similare celor ale unor probleme de inimă, respectiv tulburări de ritm şi insuficienţă cardiacă.

Potrivit medicului cardiolog, o intervenţie într-un asemenea caz este „moderat de complicată”, nu ca în cazul unei intervenţii pe inimă propriu – zisă.

„Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge. E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată.

Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri. În funcţie de mersul investigaţiilor, e posibil ca eliminarea lichidului să fie continuată cu o operaţie pe pericard.

Nu e grav ca pe o inimă oprită, e o operaţie cu un oarecare risc”, a spus Mircea Cinteză.

În condiţiile în care Ion Iliescu are o intervenţie mai veche pe inimă, fiind vorba despre nişte stenturi care ţin deschise arterele inimii, Mircea Cinteză precizează că existenţa lor nu are nicio legătură cu pericardita, nici ca şi cauză, nici ca şi complicaţii.

„Este o intervenţie moderat de complicată, nu aşa complicată ca intervenţiile pe inimă propriu-zis, dar fiind în apropierea inimii poate să ofere un risc. Riscul este dat de cauza care va fi decelată pentru această pericardită cu sânge, nu se poate face decât cu investigaţii”, a adăugat cardiologul Mircea Cinteză.

De ce a fost trimis Ion Iliescu la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu 

Ion Iliescu se afla la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, unde a ajuns la recomandarea medicilor de la Spitalul Elias, unitatea sanitară unde își face periodic controale medicale.

În urma investigațiilor medicilor de la Spitalul Elias, Ion Iliescu a fost trimis la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof.Dr. C.C. Iliescu.

Medicii iau în calcul o intervenție chirurgicală la inimă. Fostul președinte are montate 6 stenturi pentru dilatarea vaselor de sânge, iar ultima dată a fost operat la Paris.

Fostul președinte al României a împlinit recent 89 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri