La spital, cu aeroterma de acasă

Data publicării:
aeroterma

Craiovenii se tem să meargă la spitalul de Urgență pentru că spun că este posibil să plece de acolo cel puțin cu o răceală. Nu este căldură deloc în jumătate dintre saloane. Șefii spitalului spun că noua clinică de cardiologie nu are o centrală proprie și a fost racordată la cea a spitalului, care nu face față. Așa că deocamdată n-au ce să facă. Au găsit totuși o soluție de avarie: au lăsat oamenii să vină cu aeroterme de acasă.

În spitalul judeţean Craiova, la secţia de neurochirugie, pe holuri este puţin mai cald ca afară. În saloane, pacienţii stau îmbrăcaţi şi au adus aeroterme de acasă.

Reporter: Caloriferul cum este?
Pacientă: Rece. Nu mi se pare normal dar ce putem face noi.

Problema căldurii este nerezolvată de o lună. Atunci, Clinica de Cardiologie a fost dată în folosinţă, dar fără a avea sursă proprie de căldură. Aşa că în această iarnă a fost racordată la sistemul de încălzire al spitalului, care nu a mai făcut faţă.

Reporter: Nu s-a luat în calcul când a fost construit acest centru să aibă o centrală proprie?
Mădălina Ispas, director medical Spitalul Județean Craiova: Asta e o problemă tehnică care pe mine mă depăşeşte, probabil a fost o scăpare.

Până când se găseşte o soluţie, conducerea spitalului a făcut o concesie pacienţilor.

Mădălina Ispas, director medical Spitalul Județean Craiova: Le permitem să vină cu alte surse pentru că problema nu este încă remediată, este în curs de remediere şi... suntem totuşi oameni.

Conducerea Consiliului Judeţean Dolj, instituţie cu fondurile căreia s-a ridicat clinica de cardiologie, nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri