Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin de acolo intră în carantină

Data actualizării: Data publicării:
un om cu masca la terminalul sosiri pe aeroport
Guvernul a actualizat lista țărilor și a zonelor cu risc epidemic ridicat. Inquam Photos/Octav Ganea

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină. Lista întră în vigoare de la data de 13.11.2020.

Hotărârea CNSU nr. 54:

Art.3 - (1) Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2.

(2) Excepțiile de la măsura carantinei prevăzute în Hotărârea CNSU nr. 36, cu modificările și completările ulterioare, nu se aplică persoanelor care sosesc din Danemarca.

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat:

Andorra, Polinezia Franceză, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveția, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franța, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia, Croația, Olanda, Italia, Bosnia și Herțegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Spania, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria și Lituania, Danemarca.

Anexa 2 la HCNSU nr. 54

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 54 din 12.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

*(date publicate de ECDC luni 9 noiembrie 2020)
** urmare a detecției circulației în populația umană a unei noi variante de virus Sars-Cov 2

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri