Ludovic Orban, despre rezidenţiat: "Mi se pare că forma de examinare nu e absolut necesară"

Data actualizării: Data publicării:
instrument medici getty
FOTO: Getty Images

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că examenul de rezidenţiat va fi una din priorităţile Cabinetului său şi că se gândeşte la creşterea numărului de locuri scoase la concurs. El a adăugat că, în opinia sa, rezidenţiatul nu e o formă de examinare "absolut necesară".

Organizarea examenului de rezidențiat pentru absolvenții de medicină s-a amânat cu două săptămâni, dar de fapt nu se știe când se va da, spune ministrul demis al Sănătății. 

În legătură cu amânarea acestui examen, Orban a spus că Guvernul demis "şi-a demonstrat incapacitatea" organizatorică: "Dacă nu vor fi în stare să îl organizeze, examenul de rezidenţiat va fi una din priorităţile guvernului nostru".

Pe de altă parte, premierul desemnat a spus că ia în calcul o creştere a numărului de locuri scoase la concurs: "Mi se pare ciudat să scoţi la concurs locuri cu 466 mai puţine ca anul trecut, în condiţiile în care ştim că e nevoie de medici. Mă gândesc foarte serios, vom analiza cum funcţionează acest sistem în alte ţări europene, mi se pare că forma de examinare este una care nu e absolut necesară, pentru că cei care participă la acest examen de rezidenţiat sunt absolvenţi ai facultăţilor ded profil, au învăţat ani de zile ca să capete dreptul de a profesa această meserie nobilă şi, dacă nu iau rezidenţiatul după ce au dat examenele la finalul facultăţii, nu îşi pot profesa meseria".

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri