Mahler vorbește despre o posibilă creștere a agresivității SARS-CoV 2. „O percepem de la o zi la alta”

Data actualizării: Data publicării:
spital pacient coronavirus
FOTO: Getty Images

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, spune că tot mai mulți pacienți COVID ajung la camera de gardă cu forme severe, ceea ce ar putea indica o creșere a agresivității virsului.

„Marea majoritate a pacienților care se prezintă au același tip de comorbidități – pacienții cu boli cardiovasculare, cu obezitate și diabet sunt supuși unui risc major. În Institutul Marius Nasta, o mare parte din pacienții COVID pozitivi au și patologie pulmonară cronică”, a spus Mahler la Digi24.

„Dacă e să ne uităm la profilul pacientului internat, pacienții din acest moment sunt în marea majoritate cu forme severe. Mai mult decât atât, ajung la camera de gardă pacienți suspecți cu saturații foarte mici (de oxigen, n.r.), care vin de la domiciliu cu forme severe. Acesta e un lucru care ne îngrijorează, pentru că poate să indice o modificare de agresivitate a acestui virus, pe care o percepem de la o zi la alta”, a adăugat ea.

Medicul a mai spus că pacienții cu forme severe rămân internați în secțiile de pneumologie multă vreme după ce sunt testați negativ pentru COVID-19, până la stabilizarea stării lor de sănătate.

„Asta se datorează în primul rând insuficienței respiratorii care rămâne ca o formă cronică de boală. Sunt cazuri extrem de importante și provocatoare. Dacă în primel luni, mai, iunie, numărul acestor cazuri nu era foarte mare, asistăm în acest moment la o creștere îngrijorătoare a numărului acestor pacienți. Lucrurile sunt cu atât mai sensibile pentru că urmează o toamnă în care nu ne așteptăm la o scădere a numărului de cazuri. Ar fi bine să ne menținem la acest nivel, dar trebuie să ținem cont că numărul pacienților care vor avea sindroame respiratorii post-COVID va fi în creștere”, a mai spus Mahler.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri