Exclusiv Mărturia emoționantă a soției medicului Cătălin Denciu: Era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse

Data actualizării: Data publicării:
medicul ioan catalin denciu
Medicul Ioan Cătălin Denciu a suferit arsuri grave în incendiul din secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț Foto: Facebook Cătălin Denciu

Eu sunt bine, ceilalți ardeau! Este ceea ce i-a spus medicul erou Ioan Cătălin Denciu soției sale, și ea cadru medical, în minutele de după tragedie. Deși suferise răni serioase, care au determinat transferul lui în Belgia, la un spital militar specializat în tratarea marilor arși, anestezistul a sărit în flăcări în încercarea de a-și salva colegii și pacienții. Soția acestuia, medicul Alina Denciu, a povestit pentru Digi24, printre lacrimi, ce a reușit să afle de la soțul său.

„După tragedie am reușit să vorbesc un pic cu el, printre investigațiile care i se făceau. Și ultima dată am vorbit cu el înainte de a se sui în ambulanță. Și era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. Atât, el spunea: eu sunt bine, ceilalți ardeau. Era siderat de ceea ce se întâmplase și ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse”, a povestit Alina Denciu.

Ea a dezvăluit că soțul ei a lucrat un an la un spital din Belgia, țara în care acum este pacient. 

„Soțul meu a lucrat timp de un an de zile la spitalul Saint-Luc, în Bruxelles, la anestezie. Și eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie, să ajut români, nu să mă duc în altă parte. Și din cauza asta a rămas în țară cu mine”, a mărturisit dr. Alina Denciu.

Întrebată dacă decizia de a fi transportat în străinătate a fost o decizie bună, soția medicului erou consideră că „este șansa lui. Asta am discutat cu toți colegii și de specialitatea de plastică, și ceilalți. Trebuia musai să îi se acorde șansa maximală. E suficient că i-au acordat minima șansă de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba. Măcar șansa de recuperare să o aibă”, a declarat Alina Denciu.

„El era un om care făcea treaba. Nu stătea să comenteze. Era un om corect și spera la corectitudine și din partea celorlalți. Nu știu dacă eu ar trebui să îl caracterizez. Când faci un asemenea gest, cuvintele sunt de prisos. Și cred că ar trebui întrebați pacienții pe care i-a tratat și care îmi trimit mesaje peste mesaje de sprijin și de încurajare. Sper să fie bine”, a încheiat, printre lacrimi, soția medicului Ioan Cătălin Denciu.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri