Masca de protecție devine obligatorie în piețele și pe străzile pietonale din Brașov

Data publicării:
brasov pietonala

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis, miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, dar și pe arterele pietonale și în alte zone aglomerate. Decizia intră în vigoare de sâmbătă, 1 august, ora 6:00.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat miercuri o hotărâre privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SAR-Cov-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Potrivit acesteia, masca de protecție este obligatorie „pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc de pe teritoriul județului Brașov, începând cu data de 1 august, ora 6:00”.

Măștile de protecție trebuie purtate obligatoriu la toate evenimentele „unde sunt create condiții de aglomerare de persoane”

De asemenea, măștile de protecție trebuie purtate obligatoriu la toate evenimentele, de orice natură, „unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, desfășurate atât în interior, cât și în exterior”, dar și pe arterele pietonale intens frecventate, precum și în alte zone aglomerate.

Potrivit hotărârii, arterele pietonale vor fi stabilite de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, iar acestea vor fi semnalizate corespunzător.

Excepție de la această regulă vor face copiii cu vâsrte de sub 5 ani.

Sancțiunile pentru nerespectarea hotărârii vor fi aplicate în conformitate cu legislația în vigoare.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri