Măsuri fără precedent la Spitalul de Pediatrie din Sibiu

Data publicării:
pediatrie

Copiii cu viroze şi pneumonii au umplut toate saloanele Spitalului de Pediatrie din Sibiu. Ca să facă faţă numărului mare de îmbolnăviri, conducerea unităţii medicale a adus în secţii paturi în plus. În acest moment, capacitatea totală este depăşită cu 20%, asta în condiţiile în care se aşteaptă un nou val de îmbolnăviri.

Toate paturile de la Spitalul de Pediatrie sunt ocupate. Capacitatea maximă a fost depăşită încă de la sfârşitul anului trecut.

„Când m-am internat, mi-au zis că e foarte plin. Și m-au băgat, prima dată, într-o cameră cu încă patru și după aceea mi-a găsit rezervă,” spune un părinte.

Cele 79 de paturi disponibile la Pediatrie au fost suplimentate cu încă 20 de la alte secţii. Acum, sunt internaţi 96 de copii, cei mai mulţi cu afecţiuni respiratorii. Pentru a face faţă numărului mare de îmbolnăviri, au fost chemaţi medici de acasă.

Lucrăm peste limita de avarie. Ne aşteptăm, odată cu începerea şcolilor, şi urmând un nou val de încălzire, să crească în zilele care vor urma numărul de viroze,” spune Gabriel Gr[dinariu, medic specialist.

Momentan nu mai pot fi internaţi toţi părinţii.

Aș dori să putem prioritiza internarea aparținătorilor, în funcție de necesități. Și anume, să aibă prioritate mamele care alăptează, mamele copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani și mamele copiilor cu dizabilități,” precizează Ciprian Șofanu, director medical.

De la începutul anului, peste 1.300 de copii din Sibiu s-au prezentat la medic cu afecţiuni respiratorii. Spitalul a trimis o solicitare către Direcţia de Sănătate Publică, pentru comasarea secţiilor de Ortopedie şi Chirurgie pediatrică, astfel încât în saloanele pentru copii operaţi să poată fi internaţi cei cu bronşite şi pneumonii, dacă va fi cazul.

„În cazul în care situația o va impune, vom da curs solicitării Spitalului Clinic de Pediatrie, pentru comasarea temporară a unor secţii,” explică Cristina Gaal, purtător de cuvânt DSP Sibiu.

Numărul de infecţii respiratorii înregistrat în Sibiu este cu 43% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri