Medic acuzat că nu a vrut să trateze o pacientă. Motivul: „lipsă salarizare corespunzătoare”

Data publicării:
Doctors Seek Higher Fees From Health Insurers
Foto: GettyImages

Un medic din Târgu Jiu este cercetat disciplinar şi riscă să fie dat afară după ce a refuzat să trateze o pacientă. Deşi câştigă cel puţin 10.000 de lei pe lună, doctorul invocă salarizarea, care nu ar fi „corespunzătoare”. Mai mult, se plânge şi că nu are suficient personal medical. Cazul este anchetat şi de Colegiul Medicilor Gorj.

Femeia de 63 de ani a fost internată săptămâna trecută, în primă fază la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu. După câteva zile, starea ei de sănătate s-a agravat și a ajuns la Terapie intensivă cu bronhopneumonie acută.

Medicii au chemat un medic pneumolog care să o consulte pe femeie, dar acesta a refuzat. Mai mult, a scris în fișa pacientei: „Nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă deoarece este lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră.

Pacienta este acum în stare gravă, la Trerapie intensivă. Pentru moment, nici nu poate fi transferată la Spitalul din Craiova, pentru că este ventilată mecanic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri