Medic demisionar de la Colentina: "Am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe"

Data actualizării: Data publicării:
ionut gobej

Doi medici de la Spitalul Colentina şi-au dat demisia pe motiv că unitatea nu mai asigură standardele necesare pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale din secţia de neurochirurgie, că sunt hărţuiţi în permanenţă şi că numărul bolnavilor care nu au putut fi operaţi atinge deja câteva zeci.

"Dragi pacienţi, prieteni şi colegi,

Astăzi 4 septembrie 2017 am demisionat împreuna cu colegul meu Dr Bica din funcţia deţinută la Spitalul Colentina. Ataşez mai jos textul demisiei, unde o motivez. Este o decizie incredibil de grea, dar nu am găsit altă soluţie.

Mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost aproape."

Acesta e mesajul prin care medicul Ionuţ Gobej îşi anunţă plecarea din Spitalul Clinic Colentina. În textul oficial al demisiei, doctorul face însă o radiografie a punctului în care a ajuns unitatea în ultimele luni: 

„Am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe în condiţiile în care în anul 2017 era prevăzut să operăm peste 600. Aceşti pacienţi au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente. Standardul de calitate oferit pacienţilor ce au fost operaţi a avut de suferit. La aceste probleme se adaugă hărţuirea permanentă a personalului medical din secţiile de neurochirugie şi ATI”. Toate detaliile, în documentul postat de doctorul Gobej pe pagina sa de Facebook.

Ionuţ Gobej a mai atras atenţia public asupra situaţiei în curs de degradare de la Spitalul Colentina. În februarie, acesta arăta că din cauza lipsei de personal doi pacienţi erau condamnaţi la moarte, acuzând noua conducere a unităţii că se raportează la binele pacientului doar ca la o lozincă. Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, susţinea la acea dată că afirmaţiile doctorului Ionuţ Gobej nu se sprijină pe realitate

La începutul lunii ianuarie, primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis pe managerul Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, pe motiv că i-a ţinut pe pacienţi în frig în saloane. Doar câteva saloane nu au fost încălzite, iar cauza a fost o avarie a RADET, declara, în schimb, managerul interimar, Dana Ionescu. Potrivit acesteia, nici în acele saloane nu a fost o situaţie foarte gravă, pentru că au funcţionat instalaţiile de aer condiţionat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri