Medic: În lagăr erau condiţii mai bune

Data actualizării: Data publicării:
pacient

În Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara bolnavii sunt cazaţi în condiţii comparabile celor din lagăre. Recunoaşte acest lucru chiar conducerea unităţii, la câteva zile după apariţia imaginilor din două saloane mizere. Iniţial, directoarea spitalului susţinea că acele spaţii sunt folosite doar pentru că alte saloane sunt în proces de modernizare.

Cristian Oancea, director medical Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: „Dau dreptate presei, cred că în lagăr erau condiţii mai bune.” (Preluare: "Vocile Banatului")

Pereţi scorojiţi, mobilier ruginit, igrasie şi cearşafuri în loc de perdele - aşa arată saloanele Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, în care ani la rând au fost cazaţi bolnavii de TBC. Directorul medical susţine, însă, că indiferent de cum arată încăperile, pacienţii au primit întotdeauna cea mai bună îngrijire şi anunţă că blocarea internărilor va fi discutată în cadrul raportului de gardă.

Cristian Oancea, director medical Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: „Dar pun o întrebare la dumneavoastră şi la edilii care sunt cu ochii pe noi - să îmi dea o soluţie, unde pot să trimit aceşti pacienţi, dacă suntem capăt de linie?”

S-a aflat despre condiţiile în care stau pacienţii acolo, abia după ce un bolnav a postat imagini pe Facebook. Managerul spitalului a negat, în direct la Digi24, că ar fi mizerie.

Voichița Lăzureanu, manager Spitalul "Victor Babeş" Timișoara: „Eu ştiu condiţiile de la mine din spital şi, da, aşa sunt condiţiile, dar sunt curate. Ele sunt doar uzate şi vechi.

-Şi v-aţi aşeza pe un astfel de pat? Aţi dormi o noapte într-un pat dinăsta?

-Da... Da... Oamenii au lipit diverse abţibilduri pe acele noptiere, abţibildurile s-au decojit de la spălat de la curăţat, de la soluţiile de dezinfectare, de la soluţii de curăţare şi aşa arată din nefericire şi acea noptieră. Dar nu este murdară.”

Spitalul Victor Babeş se află în plin proces de reabilitare. Un etaj şi jumătate arată aşa cum vedem în imagini, dar reprezentanţii unităţii spun că, din cauza numărului mare de pacienţi, au fost obligaţi să facă internări şi acolo.

Voichița Lăzureanu, manager Spitalul "Victor Babeș" Timișoara: „E pe aproape de finalizare lucrarea de reabilitare completă a aripii de Pneumologie.”

Spitalul este în administrarea Primăriei Timişoara. Reprezentanţii spitalului dau asigurări că situaţia se va schimba în curând şi estimează că până în luna iulie şantierul va fi gata. Între timp, vor fi achiziţionate noi paturi, iar municipalitatea a promis schimbarea lenjeriilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri