Medic infecționist: Unii pacienți nu realizează gravitatea, duci boala pe picioare până la un moment dat

Data publicării:
pacient transportat cu izoleta
Foto: AFP / Profimedia

Boala Covid-19 poate fi înșelătoare pentru unii dintre pacienți, care au simptome ușoare și nu îi dau atenție. Corneliu Popescu, medic infecționist la Spitalul Victor Babeș din București, spune că boala se poate agrava foarte rapid, când deja e prea târziu.

Medicul infecționist a insistat pe importanța monitorizării pacienților cu Covid-19 în toate fazele bolii.

„Monitorizarea pacienților este foarte importantă, pentru a putea asigura intervenția terapeutică în anumite momente ale bolii. Depășirea unor borne ale infecției poate face imposibilă intervenția”, a declarat Corneliu Popescu la Digi24 TV.

El a făcut trimitere la acea categorie de oameni infectați care au simptome ușoare și nu le dau atenție, nu merg la spital. Medicul spune că nu trebuie trecute cu vederea aceste lucruri.

„Unii pacienți nu realizează gravitatea. Duci boala pe picioare până la un moment dat, când se agravează foarte rapid și atunci e prea târziu”, a mai spus medicul. 

Corneliu Popescu a mai adăugat că situația generală este mai bună decât se aștepta la început și pune acest lucru pe seama măsurilor de protecție care s-au luat rapid.

„A fost foarte important că măsurile de distanțare socială s-au luat foarte repede. Gândiți-vă câți oameni s-au întors din zonele afectate de virus și totuși am ținut sub control răspândirea”, a mai afirmat Corneliu Popescu.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri