Medicamente pentru afecţiuni cardiace retrase din UE, după depistarea unei substanțe cancerigene

Data actualizării: Data publicării:
pastile shutterstock_549397639
Foto: Shutterstock

Medicamente pentru afecţiuni cardiace care conţin o substanţă activă produsă de o a doua companie din China sunt retrase de pe piaţa Uniunii Europene după detectarea unei impurităţi toxice, cancerigene, transmite Reuters și News.ro.

pastile shutterstock_549397639
Foto: Shutterstock

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunţat luni că Zhejiang Tianyu Pharmaceutical nu mai este autorizată să fabrice valsartan pentru medicamentele europene şi că a suspendat certificatul referitor la calitatea acestei substanţe.

Atât agenţia cât şi compania chineză au anunţat că medicamentele care conţin substanţa valsartan fabricată de Zhejiang Tianyu sunt retrase de pe piaţă.

EMA anunţase deja pe 10 august că s-a constatat că unele loturi de valsartan furnizate de Zhejiang Tianyu conţin N-nitrosodimetilamină (NDMA), care poate fi cancerigenă.

Cu toate acestea, nivelul de NDMA descoperită în livrările Zhejiang Tianyu este considerabil mai mic decât cel detectat în valsartanul fabricat de Zhejiang Huahai Pharmaceutical, potrivit agenţiei.

Informaţiile referitoare la contaminarea ingredientului activ valsartan livrat de Zhejiang Huahai au dus luna trecută la declanşarea unei alerte globale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
Paracetamol Reportedly Not Effective Drug For Back Pain
Medicamente folosite pentru probleme la inimă, retrase de pe piață
pastile suplimente alimentare vitamina c
Medicamentele care îi pot îmbolnăvi pe oameni de cancer
Partenerii noștri