Medici americani operează gratuit pacienți români

Data publicării:
medici botosani

Mai mulţi medici şi asistenţi din America vin în fiecare vară, de 16 ani deja, la Botoşani să-i consulte şi să-i opereze pe cei cu probleme ortopedice şi ORL. În trei zile, de când doctorii de peste ocean au ajuns în ţara noastră, peste 350 de pacienţi au fost consultaţi, iar alţi 20 au intrat în sala de operaţie.

Doi medici chirurgi, unul ortoped şi altul ORL-ist, însoţiţi de 30 de asistenţi voluntari din America, au venit la Botoşani şi consultă gratuit bolnavi. George Harbeson este asistent medical în Texas şi pentru al 16-lea an la rând a venit în România.

„Mi-a făcut plăcere! Este plăcut, îmi place oraşul, avem relaţii foarte bune cu oamenii de aici”, spune medicul.

Pentru o comunicare bună, doctorii şi pacienţii sunt ajutaţi de 20 de translatori voluntari români.

Pentru medicul Mark Hechler, Botoşaniul a devenit aproape a doua casă. Se află aici pentru a cincea oară şi a operat deja sute de copii şi adulţi cu probleme ORL.

„Au fost mai multe operaţii speciale, pentru că sunt făcute pe copii foarte mici şi-i va ajuta foarte mult în viaţă pentru că le redă funcţia normală, capacitatea normală de a funcţiona şi de a trăi”, spune Mark Hechler, medic voluntar.

Pentru mulţi bolnavi, unii dintre ei neasiguraţi, sosirea medicilor americani este singura şansă pe care o au fie trataţi.

În cele trei zile de la sosirea medicilor americani peste 350 de pacienţi au fost consultaţi, iar alţi 20 au fost operaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri