Ministerul Sănătății a cerut blocarea exportului de vaccinuri

Data publicării:
seringa vaccin

Ministerul Sănătății vrea să blocheze exporturile de medicamente pentru bolnavii de cancer și vaccinuri, după ce a constatat că, ieftinind brusc medicamentele, ele dispar de pe piață. Distribuitorii preferă să le ducă în țări din care câștigă mai bine.

„Suntem într-o situație de criză, pe care o gestionăm cu cea mai mare atenție. Am trimis deja scrisoarea catre Ministerul Economiei pentru a se face notificarea Comisiei Europene pentru blocarea exportului de vaccinuri și intenționez să solicit blocarea exportului intracomunitar pentru mai multe medicamente”, a spus ministrul Sănătății, Florian Bodog.

El a adăugat că este vorba despre „toate medicamentele care sunt prevăzute în programele naționale de Sănătate, în progamul de oncologie, medicamente pentru copiii cu leucemie, deci pentru toate medicamentele care dispar de pe piață și am semnalat că nu se găsesc în farmacii sau că nu pot fi aprovizionate la timp”.

Declarațiile sale vin după ce premierul Sorin Grindeanu a spus că este „inadmisibil” ca în fiecare an să apară crize ale vaccinurilor.

El a mai spus că a avut probleme de fiecare dată când a trebuit să-și vaccineze copiii.

Am ajuns să raportăm situaţii în care pe anumite tipuri de vaccinuri doar unul din doi copii mai este imunizat. Viaţa unui om, a unui copil nu trebuie să depindă de soartă sau de o ladă frigorică în care să i se aducă vaccinul necesar de peste hotare”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri