Ministerul Sănătății anunță încă un deces la „Matei Balș”

Data actualizării: Data publicării:
incendiu matei bals inquam octav ganea 2021-01-29-9979
Ministerul Sănătății anunță încă un deces la „Matei Balș”. Pacienta s-a aflat la un etaj superior al pavilionului ars și a fost mutată în cadrul aceluiași spital. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi despre un deces în rândul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș". Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată la un etaj superior al pavilionului care a fost afectat de incendiu.

Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS-CoV-2, dar stabilă, și prezenta comorbidități.

Conform informării primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

În această situație, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Incendiu „Matei Balș”. Martorii vorbesc despre prize suprasolicitate și despre o mască de oxigen lăsată prea aproape de calorifer

Anchetatorii s-au întors sâmbătă în saloanele mistuite de flăcări de la Institutul Matei Balș și au început munca minuțioasă menită să stabilească de unde au pornit flăcările. Ipotezele apărute după primele audiere sunt multiple, de la suprasolicitarea instalației electrice la folosirea greșită a oxigenului de către un pacient. Numărul victimelor a ajuns la șase, după ce un bărbat de 70 de ani a cărui stare de sănătate era fragilă din cauza COVID-19 a murit la Spitalul Universitar. Tot sâmbătă, rudele primelor cinci victime au fost chemate la INML pentru identificare.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri