Ministerul Sănătăţii vrea să angajeze personal suplimentar în cabinetele medicale din şcoli

Data publicării:
Rezidențiat 2019. Examenul are loc duminică, 8 decembrie 2019, în șase centre universitare
Ca să nu rămână fără medici, Rafila renunță la exigența la rezidențiat. Punctajul de admitere rămâne 60%. Foto: Guliver/GettyImages

Ministerul Sănătăţii anunță creşterea, până la sfârşitul anului, a bugetului pentru reţeaua de asistenţă medicală şcolară în vederea suplimentării personalului din cabinetele medicale și stomatologice care funcţionează în școli și universități.

„Până la sfârşitul anului, Ministerul Sănătăţii va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici şcolari, 534 posturi asistenţi medicali pentru cabinete şcolare, 109 posturi medici dentişti, 145 posturi asistenţi medicali pentru cabinete stomatologice”, se arată într-un comunicat remis joi presei.

Potrivit MS, de aceste fonduri vor beneficia autorităţile locale pentru plata medicilor şi asistenţilor şcolari care vor ocupa noile posturi.

În prezent, la nivel naţional, 1.302 medici (788 cu specialitatea medicină generală şi 514 cu specialitatea stomatologie) şi 3.630 de asistenţi medicali (3262 cu specialitatea medicină generală şi 368 cu specialitatea stomatologie) asigură servicii medicale în cabinetele de medicină şcolară.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri