Ministrul Sănătăţii: Este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron

Data actualizării: Data publicării:
masca de protectie varianta omicron
Varianta Omicron a coronavirusului. Foto: Profimedia

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, duminică, că este „aproape imposibil” ca o persoană să nu se infecteze cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, având în vedere gradul de transmisibilitate al acestei tulpini.

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil, vă spun, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate.

Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren, şi asta este problema acestui virus, a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate. Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie.

Aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi dacă se reîmbolnăvesc o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc. Este o situaţie cu totul diferită”, a spus Alexandru Rafila, la Prima TV, scrie Agerpres.

Potrivit ministrului, este posibil ca săptămâna viitoare numărul de cazuri noi de COVID-19 să ajungă la 25.000 sau 28.000 pe zi, deși viteza de creştere a infectărilor este în scădere.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri