Sari la conținut

Ministrul Sănătăţii, la Digi24: E un sezon gripal. Nu avem motive să ne alarmăm

Nu putem vorbi de o epidemie de gripă, spune ministrul Sănătăţii, deoarece numărul cazurilor nu a depăşit nivelul maxim prognozat.

Invitată în emisiunea Imparţial, Sorina Pintea a precizat că, în schimb, se poate vorbi de un număr foarte mare de viroze respiratorii, iar una dintre cauzele îmbolnăvirilor o reprezintă nerespectarea regulilor de igienă.

„E un sezon gripal. Abia săptămâna trecută am depăşit nivelul minim prognozat. Epidemia se proclamă când trei săptămâni consecutiv se depăşeşte cu 20% nivelul maxim. Dar pentru că avem un număr foarte mare de viroze respiratorii, ar fi trebuit să respectăm minimele reguli de igienă.

Sezonul se va prelungi probabil până în aprilie. Cel mai eficient mod e să ne ferim, să ne prezentăm la medicul de familie, să nu folosim automedicaţia, să evităm antibioticele. Să respectăm minime reguli şi lucrurile nu vor evolua urât. Sunt urâte dacă sunt decese.

E un sezon al gripelor. Încadrându-se în limitele normale. Nu avem motive să ne alarmăm”, a declarat la Digi24 Sorina Pintea.

Citiţi şi:

Încă două decese din cauza gripei. În total sunt 29 de morți

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Pe aceeași temă