Ministrul Sănătății, vizită neanunțată la Spitalul de Urgenţă Botoşani

Data publicării:
spitalul judetean botosani
Managerul Spitalului Județean Botoșani a fost demis la cinci zile după moartea Alexandrei. Foto: stiri.botosani.ro

Ministrul Sănătăţii a efectuat sâmbătă o vizită neanunțată la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani, pentru a verifica gradul de pregătire a unităţii medicale de a face faţă pacienţilor cu COVID-19 şi non-COVID.

Neu Tătaru s-a prezentat sâmbătă la Unitatea de Primiri Urgenţe și, împreună cu cadrele medicale, a vizitat toate secţiile spitalului.

"Evaluarea de astăzi dimineaţă mi-a arătat, dincolo de o creştere a numărului de cazuri noi la nivelul întregii ţări, şi o creştere a numărului de testări la nivelul judeţului Botoşani, Suceava şi Neamţ. De aceea, de dimineaţă am reluat aceste vizite neanunţate, fiindcă că am vrut să văd capacitatea spitalului şi adresabilitatea la Unitatea Primiri Urgenţă şi capacitatea tehnică", a declarat ministrul Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus că spitalul are capacitatea să gestioneze situaţia pandemiei la nivel judeţean, fiind "plăcut impresionat" că întreg personalul celei mai mari unităţi medicale din judeţul Botoşani foloseşte corespunzător echipamentele medicale.

Ulterior, Ministrul Sănătăţii a avut o întâlnire la sediul Instituţiei Prefectului cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, dar şi cu directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", medicul Radu Malancea.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri