MS: 45 de copii născuți la Maternitatea Giuleşti au fost confirmaţi cu stafilococ auriu

Data publicării:
bebelus copil asistenta medic
FOTO: Shutterstock

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că, până în prezent, 45 de copii care s-au născut la Maternitatea Giuleşti au fost confirmaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent (MRSA), doi copii colonizaţi şi cinci infirmaţi. În acest moment, mai sunt internaţi 15 copii confirmaţi cu MRSA.

maternitate bebelus spital_shutterstock_360511145
FOTO: Shutterstock

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti continuă acţiunea de verificare la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu".

"În această săptămână inspectorii sanitari au monitorizat acţiunile de igienizare, curăţenie si dezinfecţie care au fost efectuate în cadrul maternităţii şi care o parte dintre ele au fost finalizate. La începutul acestei săptămâni, luni şi marţi, inspectorii sanitari au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe în cadrul autocontrolului realizat de către maternitate. Probele au fost recoltate din mai multe zone cu risc ale unităţii sanitare, respectiv săli de naştere, saloane lehuze, precum şi din departamentul de fertilizare in vitro (FIV)", se arată într-un comunicat al MS.

După probele de autocontrol recoltate de maternitate, în vederea finalizării acţiunii de verificare la unitatea sanitară, inspectorii sanitari vor preleva, joi, 75 de probe suplimentare din blocul operator, filtrul spălător medici, ATI cezariene, ale căror rezultate vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare.

Conform reprezentanţilor DSP Bucureşti, până în prezent un număr de 45 copii care s-au născut la Maternitatea Giuleşti au fost confirmaţi cu MRSA, doi copii colonizaţi şi cinci infirmaţi.

În prezent, 15 copii confirmaţi cu MRSA mai sunt internati în alte unităţi sanitare din care: cinci la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii "Grigore Alexandrescu”, doi la Spitalul Clinic de Copii "MS Curie”, oatru la Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu” şi patru la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului Prof. "Dr. Alfred Rusescu”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri