Neglijență în sala de operație. Victima – un copil mușcat de câini

Data actualizării: Data publicării:
pediatrie

Neglijenţă periculoasă! Aşa definesc părinţii unui copil atitudinea unor medici de la spitalul din Oneşti, care au cusut rănile băiatului lor de 12 ani. În una dintre ele, însă, au uitat o piatră cît un ou de porumbel, ce i-ar fi putut produce o infecţie fatală. Şi asta după ce copilul a scăpat ca prin minune din colţii unor cîini de luptă.

Mama vitregă a copilului: Uitaţi cum este posibil, nişte domni doctori de la Urgenţe de la Oneşti, cum au putut să coasă acest copil cu piatră în carne! Uitaţi, dacă este posibil aşa ceva! Uitaţi cum se vede piatra! Uitaţi cum l-au curăţat, domnule, uitaţi!

Sorin Darie, tatăl copilului: Am vazut că rana aia a început să se desfacă. Azi-dimineață mă jucam cu el, am văzut că iase ceva din rana copilului. Am depistat că este o piatră cât un ou de porumbel, cam așa.

Imediat, părinţii l-au dus pe băiat la Spitalul Judeţean din Bacău.

Mirela Romaneţ, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Bacău: A fost extras un corp străin dintr-o plagă. Pacientul a rămas la noi internat, în vederea tratamentului plăgii respective.

Familia copilului vrea cu orice preţ ca medicul care a greşit să plătească.

Maria Cristina Malaş, mama vitregă a copilului: Îl vom da în judecată şi vom face plângere la Colegiul Medicilor pentru domnul doctor care l-a cusut. Deocamdată nu îi ştim numele, atât ştim cine a fost de gardă la urgenţe la Oneşti. Vom afla şi îl vom da în judecată pentru că aşa ceva...cum poţi să uiţi o piatră de dimensiunea oului de porumbel de nu vezi într-o rană aşa de mare? E imposibil aşa ceva!

Sorin Darie, tatăl copilului: Deci, pe domnul doctor care l-a cusut si care l-a curatat la Onești.

Reporter: ÎI acuzati de malpraxis?

Sorin Darie: Da! Pentru că nu au fost atenți cu un copil de 12 ani.

Reprezentaţii Spitalului din Oneşti s-au arătat şocaţi de imaginile pe care corespondentul Digi24 i le-a arătat.

Adrian Bârnzaniuc, purtător de cuvânt Spitalul Municipal Oneşti: Într-adevăr, ne-a surprins şi pe noi. Nu contest acest lucru, acest caz va face obiectul unei anchete interne, iar ce se va decide în cadrul acestei anchete vă vom comunica.

Băiatul a scăpat în urmă cu două săptămîni ca prin minune cu viaţă din atacul a doi câini de luptă. Fiarele s-au năpustit din senin asupra lui, l-au sfâşiat şi nu s-ar fi oprit dacă un vecin n-ar fi reuşit să le pună pe fugă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri