Nelămuriri înainte de rezidențiat. „Se pregătesc în gol pentru un examen la care nu știu când și cum se vor înscrie”

Data publicării:
instrument medici getty
Foto: Guliver/GettyImages

Cu o lună înaintea examenului de rezidențiat, viitorii medici specialişti încă nu ştiu cum se va desfăşura acesta. Nici lista cu posturile disponibile nu a fost afișată. Se ştie doar că numărul lor a fost majorat. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că va publica metodologia până la sfârşitul acestei luni. Examenul va avea loc pe 18 noiembrie.

Cu doar o lună înaintea examenului de rezidenţiat, studenţii medicinişti au un stres în plus.

Teodor, reprezentant al Uniunii Studenţilor la Medicină: Se pregătesc în gol pentru un examen pentru care nu știu când se vor înscrie, nu știu exact procedura în care se vor înscrie și nu știu numărul de posturi și locuri.

Viitori medici spun că starea de spirit ar fi alta dacă li s-ar comunica din timp modul de desfășurare a concursului.

Teodor, reprezentant al Uniunii Studenţilor la Medicină: În momentul în care vor fi modificări în metodologie cu puțin timp înainte, este posibil să fie nemulțumiri din partea studenților.

De cealaltă parte, ministerul Sănătăţii anunţă că examenul nu a suferit modificări faţă de anul trecut. Concursul de rezidenţiat se va desfăşura, şi anul acesta, în şase centre universitare - Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Oana Grigore, purtător de cuvant al Ministerului Sănătăţii: Conform calendarului pentru acţiunile necesare pentru organizarea concursului, în cea de-a doua decadă a lunii octombrie, la fel ca şi anii trecuţi, ministerul va publica pe site-ul oficial rezidentiat.ro toate amănuntele privind numărul locurilor şi posturilor, metodologia şi condiţiile de participare.

La sfârşitul lui septembrie, Guvernul a suplimentat numărul de locuri şi posturi la rezidenţiat, de la 4.000 anul trecut, la 5.415, în momentul de faţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri