Nelu Tătaru: Facem analiza pentru a desemna o maternitate pentru cazuri de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
nelu-tataru-coronavirus-romania-inquam-ganea (24)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru spune că autoritățile iau în calcul desemnarea unei maternități care să preia cazuri de coronavirus. Declarația vine după ce Spitalul Colentina a devenit spital pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de coronavirus.

Facem în această dimineață și analiza pentru a desemna o maternitate pentru a primi cazuri de coronavirus” a spus Nelu Tătaru la Digi24.

El a preciza că Spitalul Colentina şi Institutul Matei Balş au împreună o capacitate de peste 1.000 de locuri pentru pacienți infectați cu Covid-19.

Tătaru spune că atingerea perioadei de vârf a îmbolnăvirilor ţine de măsurile de izolare pe care le iau oamenii.

Din scenariul şi studiile făcute, comparativ cu evoluţiile din China şi Europa, acest vârf ţine foarte mult de izolare, dacă vom respecta izolarea. Acel vârf va fi mai mic şi nu vom atinge acea cifră care să ne facă să forţăm un pic sistemul sanitar. Atâta timp cât nu vom respecta aceste măsuri, vârful va fi violent şi atunci vom avea şi o transmitere comunitară accentuată”, a precizat Tătaru.

România a înregistrat 184 de cazuri de coronavirus, cu 16 noi cazuri confirmate în această dimineață, potrivit celui mai recent bilanț al autorităților. 16 pacienți au fost declarați vindecați și alți 3 urmează să fie externați astăzi.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri