Noi proteste la Spitalul Universitar București. În curtea instituției a apărut un maldăr de aparatură și mobilier vechi

Data actualizării: Data publicării:
gunoi universitar

Sunt din nou proteste la Spitalul Universitar din Capitală. Mai mulți angajaţi, asistenţi şi infirmiere, au ieşit în faţa unităţii miercuri dimineaţă, nemulţumiţi de condiţiile din spital și supărați, de asemenea, pentru ca trebuie să aleagă între sporurile pentru condiţii de muncă şi voucherele de vacanţă. În plus, asistentul care este în greva foamei de luni dimineaţă a cerut ajutorul ambulanţei după ce i s-a făcut rău.

ACTUALIZARE. Angajații și-au suspendat protestul, după ce unui coleg care era în greva foamei de luni i s-a făcut rău. Detalii, aici.


Angajații au ieșit și luni să protesteze, iar asistentul Daniel Simion a anunțat că intră în greva foamei. El a denunțat, alături de alți colegi, condițiile revoltătoare în care lucrează și acuză managementul spitalului că deși are alocați bani de la Ministerul Sănătății nu dotează spitalul cu aparatură nouă și material necesar.

Citiți și:  „Intră muștele de la morgă în blocul operator”! Dezvăluiri șocante despre condițiile în care se lucrează la Spitalul Universitar

Asistenul Daniel Simion, care a solicitat ambulanța, a refuzat să-i fie făcute analize la spitalul unde lucrează și a fost transportat la un alt spital din Capitală, dar spune că va reveni pentru a-și continua protestul.

Pe de altă parte, în mediul online au apărut marți seara imagini filmate în curtea Spitalului Universitar în care se văd grămezi de mobilier și aparatură vechi care zac în neorânduială. „S-a făcut curăţenie înainte de control”, scrie fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, pe Facebook. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nu este clar când au apărut acolo, dar în orice caz, imaginile au fost publicate după ce angajații spitalului au denunțat, luni, condițiile mizere în care lucrează, mobilierul vechi și aparatura nefuncțională. 

Digi24 a contactat-o pe managerul Adriana Nica, iar aceasta a explicat că este doar o coincidență apariția maldărului de aparatură dezafectată după protestele de luni. Ea spune că este vorba despre aparatură și materiale care trebui dată la casat, iar documentele în acest sens au fost întocmite încă de acum două luni. Materialele aruncate nu au nicio legătură cu protestul angajaţilor, a dat asigurări Adriana Nica. Existau documente de casare pentru ele încă de acum două luni şi erau ţinute în magazii, dar cei de la Remat nu au putut să vină să le ridice până acum.

Adriana Nica a confirmat, pe de altă parte, că începând de marți, Corpul de Control al ministrului sănătății face verificări la Spitalul Universitar în legătură cu modul în care au fost cheltuiți banii alocați pentru achizițiile de aparatură. 

Documente consultate de Digi24 arată că din bugetul alocat anul trecut s-a cheltuit doar jumătate din bani, iar anul acesta cheltuielile sunt 0.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, este în concediu.

Citiți și:

CAMERA ASCUNSĂ la Spitalul Universitar din Bucureşti: Mizerie şi pacienţi uitaţi cu orele pe targă pe holuri

Asistent medical de la Spitalul Universitar, amenințat pentru că a publicat o imagine cu o masă de operații

FOTO. La câteva ore după dezvăluirile angajaților de la Spitalul Universitar, s-a făcut aprovizionarea

VIDEO. Reacția managerului Spitalului Universitar, când angajații au vrut să-i spună în direct nemulțumirile

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri