Nouă acuzație de malpraxis la spitalul din Râmnicu Vâlcea. Fetiță grav bolnavă la plămâni, tratată pentru roșu în gât

Data actualizării: Data publicării:
bebelus valcea pneumonie

Încă o acuzaţie gravă la adresa medicilor de la Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea. Părinţii unui copil de un an şi opt luni, adus la urgenţă cu febră mare, spun că doctorii i-au trimis acasă cu tratament pentru o banală răceală.

 

Bebeluşul s-a simţit tot mai rău şi a ajuns în cele din urmă la un spital din Bucureşti, unde a fost diagnosticat cu pneumomie severă.

Fetița este acum internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, la terapie intensivă. În urmă cu o săptămână, mama ei a fost cu ea la Spitalul Județean Râmnicu Vâlcea pentru că avea febră, iar medicii au trimis-o acasă, cu tratament pentru răceala. Văzând că starea fetiței nu se îmbunătățește, după câteva zile, mama s-a întors la spital și i s-a spus că fata are roșu în gât. 

Abia după ce i s-a făcut o radiografie la plâmâni, medicii au descoperit că situația fetiței este mai gravă și au trimis-o la București.

Mama spune că a stat cu fata 5 zile acasă pe un tratament greșit.

Acum copilul trebuie să stea internat în spital cel puțin o lună.

Dan Ponoran, directorul Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea a declarat la Digi24 că momentan nu sunt multe informații despre acest caz, dar că se vor face cercetările necesare: „Despre acest caz, al doilea, nu se știe nimic la nivelul spitalului, nu a fost depusă nicio plângere.” El a precizat că vor fi prezentate concluziile imediat ce vom fi gata. „Nu spitalul poate să hotărască dacă a fost malpraxis sau nu, există Colegiul Medicilor și o Direcție la nivelul Ministerului Sănătății”, adaugă Dan Ponoran.

Spitalului Județean din Vâlcea este deja în mijlocul unui scandal după ce, săptămâna trecută, un copil de un an internat acolo a intrat în comă, deşi fusese diagnoticat cu o banală laringită. Părinţii copilului au depus plângere penală şi îi acuză pe medici că au falsificat documente pentru a muşamaliza cazul. Sâmbătă, 100 de oameni au protestat în faţa spitalului şi i-au cerut ministrului Sănătăţii să ia măsuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri