Numărul cazurilor de cancer la persoane în vârstă va crește cu 80%, în următorii ani. Avertisment sumbru al oamenilor de știință

Data publicării:
Cancer Treatment Center Offers Hope For Afflicted
Foto: Guliver/Getty Images

Numărul persoanelor în vârstă diagnosticate anual cu cancer va crește cu 80% în următorii 20 de ani, au avertizat cercetătorii din Marea Britanie. Centrul de Cercetare a Cancerului din Regatul Unit estimează că, până în 2035, aproximativ 234.000 persoane cu vârste peste 75 de ani vor fi bolnave de cancer, scrie BBC News. În prezent, în Marea Britanie, numărul acestora este de aproximativ 130.000.

Cancer Treatment Center Offers Hope For Afflicted
Foto: Gulliver/Getty Images

Oamenii de știință au făcut un apel la centrele medicale să se pregătească din timp pentru a acorda îngrijiri persoanelor în vârstă. Guvernul britanic a inclus problema cancerului pe lista priorităților și a va acorda fonduri mai mari sistemului național de sănătate.

În Marea Britanie, în fiecare an, 360.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer. Aproximativ 36% dintre diagnostice sunt puse persoanelor cu vârste peste 75 de ani, însă acest număr va crește la 46% în următorii ani, din cauza fenomenului de îmbătrânire a populației. 

Deși numărul persoanelor care se vindecă anual de cancer s-a dublat în ultimii 40 de ani, rata de supraviețuire este cea mai mică în rândul persoanelor în vârstă.

De asemenea, studii realizate tot în Marea Britanie arată că unul din doi oameni născuți după 1960 va fi diagnosticat cu o formă de cancer, de-a lungul vieții. Riscul de cancer depinde de mai mulți factori complecși: de la factori genetici, la vârstă, stil de viață sau expunerea la substanțe periculoase.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri