A crescut numărul cazurilor de meningită virală

Data actualizării: Data publicării:
spital constanta

22 de copii sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din oraş, faţă de 14 câţi erau ieri. Direcţia de Sănătate Publică a trimis probele recoltate de la pacienţi la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea diagnosticului. În paralel în cele şapte unităţi de învăţământ din Constanţa şi Valu lui Traian în care au apărut aceste cazuri, directorii au cerut curăţenie generală.

În şcolile în care copiii au început să se îmbolnăvească oamenii de serviciu vor rămâne peste program pentru a dezinfecta toate încăperile. Dimineaţa, la intrarea în clase, învăţătorii şi profesorii îi vor instrui pe elevi cum să se spele pe mâini cu substanţe speciale.

Nicoleta Bercaru, directoarea Şcolii Nr. 39 din Constanţa: „Pot să spun că devine alarmant, e alarmant de la primul caz. Avem două cazuri de copii bolnavi cu acest virus.”

Şi la Liceul cu Program Sportiv Constanţa sunt două cazuri suspecte. Asistentul medical îi controlează în fiecare dimineaţă pe toţi elevii pentru a depista din timp alte eventuale cazuri de îmbolnăvire.

Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv din Constanţa: „Ni s-a spus că nu există măsuri preventive la această formă de boală, că nu este epidemie deocamdată, doar că trebuie respectate regulile de igienă.”

Loti Popescu, medic la DSP Constanţa: „Diagnosticul de certitudine se pune în principal numai după analiza lichidului cefalorahidian, după transmiterea probelor la Institutul Cantacuzino, la Bucureşti.”

La Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa sunt internaţi 22 de copii cu simptome de meningită virală.

Stela Halikidis, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa: „Sunt cazuri confirmate prin puncţie lombară. Sunt meningite cu enterovirusuri.”

În luna septembrie, în Constanţa, 56 de persoane au ajuns la spital cu suspiciune cu meningită virală. Şi pentru acestea medicii aşteaptă confirmarea de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri