O altă pacientă ar fi fost arsă la Spitalul Floreasca, anunță ministrul Sănătății. Cazul este investigat

Data actualizării: Data publicării:
SPITALUL DE URGENTA FLOREASCA
Unul dintre răniții în exploziile de la Crevedia a murit. FOTO: Inquam Photos / Mircea Manole

Victor Costache, ministrul Sănătății, a declarat că un alt pacient ar fi fost ars în urma unei intervenții chirurgicale la Spitalul Floreasca din București.

Este vorba de o femeie, care ar fi fost arsă, în spital, în vara anului 2019. Incidentul este acum verificat de Corpul de control, iar momentan informațiile nu sunt foarte clare în acest caz.

Continuăm să investigăm și rugăm toți pacienții care au suferit astfel de măsuri să ne semnaleze. Transmitem tuturor colegilor să nu mai folosească off lable biocide. Orice utilizare off lable a unui biocid, a unui instrument chirurgical poate da naștere la tragedii”, a explicat Costache, în conferința de presă organizată marți, în cadrul căreia s-au prezentat concluziile Corpului de control în cazul pacientei de 66 ani care a murit ca urmare a arsurilor din sala de operație.

Întrebat dacă mai există un caz similar cu cel al femeii care a ars în blocul operator, Costache a spus: „avem și noi aceeași informație. Investigăm în continuare. Pacientul este, evident, în viața și a fost un eveniment de mai mică dimensiune, dar nu vreau să speculez”.

Victor Costache a prezentat marți concluziile din raportul corpului de control, care a constatat o serie de greșeli ce au dus la moartea pacientei de 66 de ani, la finalul anului trecut, după operația în care a luat foc pe masa de operație, de la Spitalul Floreasca. Mai mult, operația a fost făcută de un medic rezident.

Redactor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri