O familie din Sibiu a fost nevoită să se mute în Italia pentru a-și trata copilul

Data publicării:
mihai

Un grup de artişti clujeni au pus în scenă un spectacol de percuţie inedit, la Sibiu. Evenimentul a fost unul caritabil, dedicat copiilor care suferă de atrofie musculară spinală, o boală genetică rară. Totul a pornit de la suferinţa lui Mihai, băieţelul de doar 9 luni al unor jurnalişti din Sibiu.

În urmă cu câteva luni, Mihai era diagnostocat cu SMA, afecţiune ce împiedică dezvoltarea neuronilor motorii. Părinții, jurnaliști amândoi în Sibiu, au încercat toate căile posibile pentru a-şi salva copilul. Avea nevoie de injecții cu spinraza. Un medicament pe care statul român nu-l subvenționează, iar prețul acestuia este de ordinul miilor de euro. Au inițiat o campanie de strângere de fonduri, dar au oprit-o. S-au mutat în Italia, acolo unde statul decontează acest tratament. Ca Mihai, însă, sunt alți zeci de copii în România. Iar concertul de la Sibiu a fost pentru ei.

Andrei Marcovici, organizator concert caritabil: Acest concert noi i l-am dedicat lui Mihai tocmai ca să ne gândim la el, să știe clar că noi suntem alături de el, iar părinții lui Mihai, banii pe care i-am strâns în această seară îi vor dona copiilor, care, poate nu au fost așa de norocoși, care sunt aici în România și încă așteaptă cumva un sistem să se schimbe.

Patru studenți din Cluj-Napoca împreună cu profesorul lor au cântat la 30 de instrumente de percuție. Astfel, preț de o oră, sala Bibliotecii Astra din Sibiu a răsunat de bătăile ritmice.

-Evenimentul este extraordinar. Mai ales că, spre rușinea mea, este pentru prima dată când vin la concert de percuție.

-Știam că este pentru Mihai, pentru copilul care are probleme și mai mult de asta. Și pentru copii, să vadă ei ce înseamnă percuție.

Mircea Ardeleanu, profesor: Suntem bucuroși că putem să contribuim și noi concret la acest proiect.

La finalul evenimentului, fiecare participant a donat cât a dorit. Banii vor ajunge la copiii din România care sunt suferă de Atrofie musculară spinală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri