O femeie de 500 de kg va fi operată în India

Data publicării:
femeia de 500 de kg

O femeie de 36 de ani din Egipt, despre care se crede că ar fi femeia cu cea mai mare greutate din lume, 500 de kilograme, va fi operată în India, după ce de 25 de ani nu a mai putut ieși din casă.

femeia de 500 de kg

 

 Eman Ahmed Abd El Aty, femeia care suferă de obezitate morbidă de la 11 ani, va fi transportată în India, unde i se vor aplica procedurile de chirurgie bariatrică, o serie de operații menite să-i micșoreze stomacul și să-i reducă metabolismul, în sensul aportului mai mic de digerare și asimilare a alimentelor. 

Eman va fi operată de un medic indian celebru, Muffazal Lakdawala, care a operat cu rezultate spectaculoase personalități din lumea politicii și a divertismentului. Inițial, femeii i se refuzase viza de intrare în India, însă intervenția medicului pe tweeter nu a lăsat-o indiferentă pe ministrull de externe de la New Delhi, care a acordat în regim de urgență permisul pentru pacienta egipteană.

Femeia, despre care se crede că ar deține recordul de greutate, de 500 de kg, a cântărit la naștere peste 5 kg și a fost diagnosticată cu elefantism, iar la 11 ani ajunsese ca obezitatea s-o împiedice să mai stea în picioare, fiind nevoită să se târască. Din acel moment nu a mai ieșit din casă. A urmat un atac cerebral, în urma căruia nu s-a mai putut mișca.

 

 

 

Medicul, care i-a examinat fotografiile, a declarat la BBC că este posibil să nu sufere de elefantism, ci de o altă afecțiune care apare ca efect al obezității morbide, care dezvoltă picioare uriașe. El a mai spus că după operație, pacienta are nevoie de îngrijiri vreme de trei-patru luni până să părăsească spitalul, pentru ca în doi-trei ani să ajungă, mai apoi, la o greutate de sub 100 de kilograme.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri