O nouă modă a selfie-urilor a dus la moartea a doi adolescenţi şi la rănirea altor patru

Data publicării:
Health Authorities Seek Clues To EHEC Outbreak

Numărul cazurilor de adolescenţi electrocutaţi grav, după ce s-au urcat pe vagoanele de tren, a crescut alarmant, atrag atenţia medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Doar în ultima lună şi jumătate, doi copii şi-au pierdut viaţa, iar alţi patru au fost grav răniţi.

Robert are 14 ani şi locuieşte în apropierea Gării de Nord din Timişoara, până de curând, locul lui preferat de joacă. Ce a păţit în ultima zi a lunii martie îl va urmări însă toată viaţa.

M-am urcat prin mijlocul trenului, era ditamai trenul - din ăla cu cereale. Un fir ceva atârna acolo, m-am lipit de tren, nu mai ştiu. M-a electrocutat si m-a aruncat jos”, povesteşte copilul.

Medicii din Timişoara au decis să-l trimită la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde va mai rămâne internat până când rănile vor fi complet vindecate.

Robert e coleg de salon cu Fernando, un băiat de 16 ani, din Oneşti. Şi el a făcut greşeala să se urce pe un vagon de tren.

Aveam telefonul în mână. Atunci arcul electric m-a lovit şi m-a aruncat jos cu faţa, pentru că o am ceva amorţită şi cam atât. După, a venit ambulanţa”.

Doctorii spun că astfel de cazuri au devenit tot mai dese în ultima perioadă.

Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”: „Am avut şase cazuri într-o lună jumătate. Doi au decedat, unul este la terapie cu 90% carbonizări cu şanse mici”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri