O tânără din Reșița a murit la șase ore după cezariană

Data actualizării: Data publicării:
femeie la spital
Foto: Shutterstock

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul din Reşiţa. Familia unei tinere de 32 de ani, care a murit la câteva ore după ce a născut prin cezariană, îl acuză de neglijenţă pe medicul care a urmărit sarcina. Pe numele doctorului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

La Poliția Reșița a fost depusă o plângere penală și se fac în acest caz cercetări pentru ucidere din culpă iar vizat este medicul ginecolog care a supravegheat-o pe femeia de 32 de ani pe întreaga perioadă a sarcinii.

Pacienta a ajuns la spital la începutul săptămânii trecute, cu tuse, dureri de cap și febră foarte mare. În doar trei zile starea ei s-a agravat. Pe 29 martie, este mutată în secția ATI pentru că respira tot mai greu. O zi mai târziu a intrat în travaliu și a născut prin cezariană, asistată de medicul de gardă de la Ginecologie, nu de medicul care a supravegheat-o. Femeia a murit în cursul serii, după un șir de stopuri respiratorii.

În spital a fost deschisă o anchetă internă. În funcție de concluzii va fi sesizat și Colegiul Medicilor.

Mircea Achim, medicul ginecolog care a supravegheat-o pe femeie în timpul sarcinii, lucrează în continuare la Spitalul Județean din Reșița.

Pot să vă spun doar că sunt nevinovat și am făcut tot ce am putut pentru acest caz. Inclusiv m-am consultat cu colegii mei de la Pneumologie și de la Infecțioase. (Reporter: Ați văzut-o pe pacientă în timpul în care a fost internată în spital?) Da, am fost la ea, am urmărit cazul, am făcut și vizita după-masă, am discutat cu ea, am verificat starea ei de mai multe ori pe zi. (Reporter: Familia spune că nu.) Am făcut tot ce am putut și tot ce s-a putut face. Sunt toate în foaia de observație și o să iasă adevărul la iveală, așa cum este el, inclusiv implicarea mea totală în acest caz. Chiar m-am implicat, bine?”, a declarat Mircea Achim, medic ginecolog, pentru Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri