Orașul din România care rămâne fără secție de pediatrie. Singurul medic iese la pensie

Data publicării:
copil in spital

O secție de pediatrie de la un spital din Buzău va fi închisă pentru că nimeni nu s-a prezentat la concursul pentru ocuparea postului de medic pediatru. Singurul doctor își ia concediu de sărbători, iar apoi vrea să iasă la pensie. Conducerea spitalului din Nehoiu încearcă să mai țină secția deschisă cu ajutorul neonatologului, dar dacă nimeni nu va veni să se angajeze pe postul de pediatru, pe uşa secției se va pune lacăt definitiv.

Fără să vrei lăcrimezi pentru că nu e ușor să stai într-o zonă defavorizată. Într-o zonă în care oamenii sunt săraci”, afirmă Cornelia Biță, asistent pediatrie.

Cornelia Biță lucrează ca asistentă, la secția de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu, de mai bine de 30 de ani. Nu-i vine să creadă că şi-ar putea pierde locul de muncă .

Toată tinerețea mea este aici. Secția asta a fost dusă cu muncă. Mamele care au un venit peste mediu se descurcă. Se duc la oraş este Buzăul aproape, Brașovul aproape. Sunt clinici private acum peste tot. Ccei care au peste 20 de milioane pe lună, restul? Restul n-au cum să ajungă acolo”, spune Cornelia Biță, asistent pediatrie.

Singurul medic din secție spune ca îi pare rau ca lasa spitalul fara pediatru, dar își dorește sa iasă la pensie. Conducerea spitalului a cerut medicul neonatolog să ţină locul pediatrului.

Mai vede fiecare și de sanatatea lui am niște probeleme care trebuiesc rezolvate. (Deci decizia este definitiva? n.r. ) Da. Știu ca s-a scos postul la concurs și nu s-a înscris nimeni, atâta tot”, mărturisește Gabriela Anghelescu, medic pediatru.

Conducerea spitalului a cerut ministerului ca medicul neonatolog să ţină locul pediatrului până când postul va fi ocupat.

Chiar anul acesta a fost scos de 2 ori si nu s-a prezentat nimeni. Noi am facut demersuri la ministerul Sanatații cu adresa prin care cerem aprobarea medicului neonatolog în situația în care medicul nu reia activitatea”, declară Sergiu Remisovschi, managerul spitalui Orașenesc Nehoiu.

Localnicii se gândesc cu groază că cel mai apropiat spital este la aproape 60 de kilometri.

„ Nu este bine să se închidă pentru că suntem mulți aci la Nehoiu, Siriu, Pătârlagele și toți vor să vină aici”, spune o femeie.

Am ajutorul social 2 milioane jumăte și alocația 2 milioane. Și drumul costa 10 lei, venit, dus înapoi”, mărturisește o altă femeie.

Secția de pediatrie a Spitalului Orășenesc Nehoiu are o capacitate de 18 paturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri