Cine este medicul căruia pacienții i-au organizat o petrecere-surpriză. Copiii îi spun „tata”

Data publicării:
adrian stanciu fb

Zeci de pacienţi şi familiile lor s-au adunat, într-o dimineaţă, la uşa unuia dintre cabinete Spitalului Marie Curie din Bucureşti. Cine nu ştia ce se întâmplă putea să creadă că aşteaptă să fie consultaţi. De fapt, îl aşteptau pe doctorul Adrian Stanciu, ca să-l felicite de ziua sa. Petrecerea-surpriză a fost organizată de un pacient al medicului și a participat și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Peste 50 de copii care au fost sau sunt şi în prezent pacienţii medicului Stanciu, dar şi părinţii lor, l-au aşteptat cu un tort pe holul spitalul.

„Să fiţi sănătos. Vă iubim tare, tare, tare mult”, i-au spus oamenii.

„N-am fost la dl doctor de 15 ani. Nu că l-a salvat pe băiatul meu, ne-a salvat şi pe noi, ne-a vindecat şi pe noi şi îi mulţumim din suflet”, spune părintele unui pacient.

Surpriza a fost şi mai mare când medicul a văzut-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Medicul Adrian Stanciu este atât de iubit de pacienţi, încât copiii îi spun „tata”.

Astfel de momente sunt rare pentru că medicii, de multe ori, sunt acuzați că se comportă urât cu pacienţii.

„Este un gest pe care l-aş face pentru foarte mulţi medici din această ţară. Am ales să fac acest gest faţă de medicul Stanciu, nu în calitate de ministru, ci în calitate de mamă, pentru că m-a impresioant devotamentul pe are îl care faţă de pacienţii care poate de multe ori n-ar mai fi avut şanse”, a spus Sorina Pintea.

Surpriza a fost pusă la cale de un pacient al medicului. Mihăiţă Bariz are fibroză chistică.

„Fibroza chistică este o boală genetică cu care m-am născut şi pe care nu am dobândit-o. Ea implică tratament din ziua în care te naşti şi pentru tot restul vieţii”, spune Mihăiţă Bariz, pacient.

Adrian Stanciu este şeful secţiei de Pediatrie de la Spitalul Marie Curie şi tratează pacienţi cu cele mai nemiloase boli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri