Închiderea şcolilor a adus pierderi uriaşe pentru florari de 1 martie

Data publicării:
piata flori

Cea mai rece dimineaţă din această iarnă a îngheţat afacerile florarilor la Bucureşti. Spun că au pierdut cel puţin cinci milioane de lei pentru că le-au lipsit clienţii tradiţionali de 1 Martie: elevii. Şcolile sunt închise de luni din cauza vremii rele.

Florarii din Bucureşti s-au trezit cu noaptea în cap, dar numai pentru că aşa sunt obişnuiţi de 1 martie. Primarul, vremea rea, şi inspectorii şcolari le-au spulberat încasările care veneau de la aproape 300.000 de elevi.

Mii de buchete de zambile şi frezii au îngheţat pe tarabele de la cea mai mare piaţă de flori din Bucureşti. La fel şi zâmbetul cu care florarii aşteptau clienţi.

Reporter: E primul an în care se întâmplă aşa?

Florar: Da, da. Şi sunt de vreo 25 de ani eu aici.

Florăresele se plâng că au pierderi de zeci de mii de lei. Când a anunţat primarul că închide şcolile din cauza gerului, ei deja cumpăraseră lalele, trandafiri şi ghiocei. Au încercat toate metodele de marketing ca să mai atragă nişte clienţi.

„E jale, jale mare! De data asta nu mă aşteptam să vând atât de puţin. Le aruncăm la gunoi, ce putem să facem cu ele?!”, spune un vânzător.

Salvarea florăreselor au rămas soţii atenţi şi studenţii.

Şi vânzătorii de mărţişoare numără paguba. În ajun de 1 Martie abia au vândut de câteva sute de lei, în condiţiile în care astăzi ar fi trebuit să aibă mii de lei în buzunar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri