Un spital nou, unde se pot realiza transplanturi, a fost construit în Brașov, în locul unei foste fabrici de panglici

Data actualizării: Data publicării:
spital nou brasov

O fostă fabrică de textile din Brașov a fost transformată în spital. În halele în care acum 20 de ani se făceau panglici au fost amenajate saloane cu 150 de paturi și 8 săli de operații, din care în două se pot realiza transplanturi. Investiția, de 23 de milioane de euro, a fost realizată de o companie privată.

Noul spital are o suprafaţă totală construită de 12.000 de metri pătraţi. Secția de Anestezie - Terapie intensivă este amenajată pe 250 de metri pătrați iar departamentul de imagistică este dotat cu aparat de rezonanţă magnetică nucleară și computer-tomograf.

„Ne dorim să dezvoltăm un centru de traumatologie sportivă, de traumatologie a muntelui, atât în cursul verii sau anotimpului cald, cât şi în perioada de schi”, spune Bogdan Moldovan, şef Secţia Chirurgie Generală.

Compania care a făcut investiția deține, din 2011, un alt spital în Braşov. Acesta a fost declarat în 2013 cel mai curat spital din Europa, într-un program al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Partea cea mai interesantă este că s-au găsit specialiştii care să se reîntoarcă acasă, să-şi pună talentul în slujba compatrioţilor români, iar rezultatele sunt excepţionale”, spune Mihai Miron, preşedintele unui grup de firme.

Noul spital este amenajat în locul în care a funcționat, până în urmă cu două decenii, fabrica de textile Republica Braşov, înfiinţată în 1904. Transformarea fostelor hale în saloane, cabinete de consultație și săli de operație a durat 4 ani.

S-a rezolvat şi o problemă şu urbanistică a municipiului Braşov, pentru că ştim cu toţii ce era aici şi cum arăta, s-a valorizat o locaţie importantă în Braşov”, spune George Scripcaru, primar Braşov.

Prima intervenţie chirurgicală în noul spital din Braşov, care are 250 de angajați, a fost făcută cu aproximativ două luni înainte de ceremonia oficială a inaugurării.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri