Pacienta care a murit la Floreasca a fost autopsiată. Concluzia medicilor după ce au analizat arsurile de pe corpul ei

Data actualizării: Data publicării:
SPITALUL DE URGENTA FLOREASCA
Unul dintre răniții în exploziile de la Crevedia a murit. FOTO: Inquam Photos / Mircea Manole

Pacienta care a murit la Spitalul Floreasca după o operație încheiată cu un incendiu pe masa de operație a fost autopsiată azi. Institutul Național de Medicină Legală face astfel un pas important în anchetă.

Tragedia de la Spitalul Floreasca scoate la iveală o serie de nereguli în procedurile de intervenţie ale instituţiei medicale.

Conform unor surse din cadrul anchetei, jurnaliştii Digi24 au aflat faptul că nu existau protoacole pentru folosirea biocidelor, utilizarea bisturiului electric sau intervenţia în cazul izbucnirii unui incendiu în sala de operaţie.

Concluziile autopsiei în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație de la Floreasca vor fi gata în două, trei luni, iar arsurile de pe corpul acesteia nu au semne de infecții, a declarat, marți, medicul primar din cadrul INML, Adriana Francisc.

„Am recoltat mai multe probe, concluziile autopsiei medico-legale va fi gata probabil în două, trei luni. Cauzele de deces le-am scris pe certificatul constatator al decesului. Acesta este un act medical cu caracter confidențial, l-am dat familiei. (Durează atât de mult - n.red.) pentru că rezultatul histopatologic durează cel puțin două luni. La autopsie, arsurile nu aveau semne de infecții, arătau în curs vindecare”, a spus medicul din cadrul INML.

Conform sursei citate, arsurile sunt pe circa 30% din suprafața corporală.

„Erau mai multe zone, pe părțile laterale ale corpului și posterior”, a spus Adriana Francisc.

Medicul primar a precizat că nu a predat niciun raport organelor de anchetă, dar vor fi solicitate Poliției mai multe date, precum documentația tehnică corespunzătoare aparaturii din sala de operație și imaginile video surprise în sală.

O femeie de 66 de ani a ars pe masa de operație a Spitalului Floreasca și, ulterior, a decedat.

Între timp, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a suspendat procesul de acreditare al Spitalului Floreasca, pentru că incidentul nu a fost raportat de conducerea unității medicale.

Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă în acest caz.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri